Quote of the Day.

"Start where you are. Use what you have. Do what you can."

-Arthur Ashe (1943-1993); American tennis player, social activist

Friday, August 5, 2011

Please la, have some manner...

Meet two respectful persons yg lama sudah nda jumpa.
"Waa gemuk sudah ko ooh kan?"
Me,"hmmm ya, bcoz I am pregnant?"
"Banyak jerawat oh di muka ko,"
Me dalam hati,"Muka ko macam itu planet bulan yg berlubang-lubang pun saya nda pernah cakap di depan muka ko,"
"Waa Ava kurus ooh,"
Me in my thought," Weii semua anak2 ko pun macam kerangka, ada hati mo tegur anak orang???"
"Balik2 ni jak ko makan Nut?"
Me, still in my thought,"Again...I am pregnant!"

Seriously this kind of people had no idea what came out from their mouth...
Kalau sia start buka mulut ter-ambik hati juga kan????atau ndada perasaan?

8 comments:

Armstrong said...

These are those kind of people that I call No-T or tiada-tapis ;D wahahaa.

Some people they just say what they want, ignoring the feelings of others. I dunno how they can survive. LOL.

btw, bloghopping here. Nice to meet ya! ;D

StellaClaire-Richard said...

Sheena,
sengaja ba kali dia kasi hati ko tu.. Main sedap mulut ja dai ckp.. Yg heran tidak cermin diri lg tu.. aduyai..

StellaClaire-Richard said...

*sengaja ba kali dia kasi sakit hati ko tu.. Main sedap mulut ja dia ckp..

beaty said...

adeh tidak senang mulut tu..semua dia mau kpmplen ni..deiii

Sheena said...

Armstrong, thanks for visitin my humble blog:).
Stella and Beaty, ni la ni manusia, pikir dulu sebelum cakap bah kan, try to put them in our shoe and see dorang sakit hati ka nda.Ppl nowadays main sedap saja apa yg dorang mau cakap and sometimes try to put us down, they don't know in the future they might need help from us.

Anonymous said...

Nut,kalau kes sa pulak :

"Ajie, ada isi lagi kah?"
"Teda, lunok sija bah ni"
"Aik... ko jgn mcm tu bah..."*pigang2 perut sa*
"Butul.."*muka confident ni*
"Jangan mcm tu bah...."*muka tidak puas hati*
*Ada juga kena kasi makan selipar ni..mentang2 perut sa gendut*

Nozie

SYLVRINA MOTIUNG said...

Hi Sheena, have courage and have faith in Jesus. Biar orang2 macam tu, memang dorang tdk sedar diri bah tu... if they really think they are super perfect, try u ask them to walk on water..

nc said...

hehe..funny la certain people betul2 tak pndai jaga hati kn.. esp kalau sda tau org tu pregnant..
kalu sia..ada la kana sipak tu.hehe

Post a Comment

My Chat Space